MAKOWIEC.doc

(21 KB) Pobierz
MAKOWIEC

                               MAKOWIEC

BISZKOPT:

 

5 białek ubić

dodać ½ szkl. cukru później dodawać po 1 żółtku, następnie dodać ¾ szkl. Mąki; 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżeczkę octu.

Piec na złoty kolor na brytfance wyłożonej pergaminem.

 

MASA:

 

1 szkl, maku (namoczyć i zemleć 2x)

 

15 dag. margaryny

4 całe jaja

½ szkl. cukru

rodzynki

olejek migdałowy

 

 

 

                               MAKOWIEC

BISZKOPT:

 

5 białek ubić

dodać ½ szkl. cukru później dodawać po 1 żółtku, następnie dodać ¾ szkl. Mąki; 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżeczkę octu.

Piec na złoty kolor na brytfance wyłożonej pergaminem.

 

MASA:

 

1 szkl, maku (namoczyć i zemleć 2x)

 

15 dag. margaryny

4 całe jaja

½ szkl. cukru

rodzynki

olejek migdałowy

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin