Muffinki z białym serem.doc

(46 KB) Pobierz
Muffinki z białym serem

Muffinki z białym serem

muffinki z białym serem

W misce wymieszać suche składniki:

·         2,5 szklanki mąki

·         od 1/2 do 3/4 szklanki cukru

·         szczypta soli

·         2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

·         ewentualnie 1 łyżeczka cukru waniliowego

W drugiej misce wymieszać mokre składniki:

·         100 g masła (rozpuszczonego wcześniej)

·         1 szklanka mleka lub jogurtu lub kefiru lub maślanki (jeśli jogurt jest gęsty,to można dodać jeszcze 1/4 szklanki)

·         2 jajka

Do miski z suchymi składnikami dodać składniki mokre, wymieszać wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia się składników.

Ser twarogowy (250 g) wymieszać z żółtkiem i cukrem waniliowym. Nakładać do foremek na zmianę: po łyżce ciasta i po łyżce przygotowanego wcześniej sera. Uwaga: nie wypełniać foremek po brzegi - ja nałożyłam ok 3/4.

Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170°C.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin