4 serki homogenizowane 4 żółtka25 dag masła20 dag cukru pudrulaska wanilii2 pełne łyżki żelatyny5 dag rodzynków5 dag smażonej skórki pomarańczowej
Do dekoracji:
5 dag gorzkiej czekolady5 dag białej czekolady
Żelatynę przygotować według przepisu zamieszczonego na opakowaniu w możliwie najmniejszej ilości wrzącej wody. Masło utrzeć na puch, dodając stopniowo po jednym żółtku, cukier, drobno pokrojoną wanilię i serki. Składniki wlewać do masy - ciągle mieszając - po odrobinie ostudzonej żelatyny. Na koniec wsypać bakalie. S#007012niej wielkości tortownicę wysmarować cienko olejem, a jej boki obsypać drobno posiekanymi orzechami. Przełożyć masę serową. Wierzch udekorować startą czekoladą. Sernik wstawić do lodówki by stężał.
bogna6316