Karp pieczony w cebuli.doc

(20 KB) Pobierz
Karp pieczony w cebuli

Karp pieczony w cebuli

 

 

 

Składniki:

2 karpie (po 1,2 kg)

2–3 cebule

2 łyżki czosnku granulowanego

3 łyżki masła

2 cytryny

pieprz biały mielony

5-6 łyżek oleju

sól

 

Sprawione karpie natrzeć czosnkiem, solą, skropić sokiem z 2 cytryn, posypać pokrojoną w cienkie talarki cebulą. Oprószyć pieprzem. Wszystko skropić olejem,. Przykryć i odstawić na 1 dobę do lodówki. Karpie i cebule ułożyć w formie, polać stopionym masłem i piec w temp. 200 stopni ok. 30-40 minut. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Podawać z ziemniakami w mundurkach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin