SAŁATKA PERUWIAŃSKA
Początek formularza
Dół formularza
· 1 puszka czerwonej fasoli,
· 1 puszka kukurydzy,
· 1 duża czerwona cebula,
· 1 czerwona papryka,
· 3 korniszony,
· 3 pomidory,
· kilka kropel sosu tabasco,
· łyżka oliwy z oliwek,
· 1/2 łyżki octu winnego,
· bazylia, oregano,
· 1 łyżka ketchupu,
· sól, pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Połączyć składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na ósemki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć sałatkę.
ptaku1988