sałatka Peruwiańska.docx

(14 KB) Pobierz

SAŁATKA PERUWIAŃSKA

 

Początek formularza

Dół formularza

·         1 puszka czerwonej fasoli,

·         1 puszka kukurydzy,

·         1 duża czerwona cebula,

·         1  czerwona papryka,

·         3 korniszony,

·         3 pomidory,

·         kilka kropel sosu tabasco,

·         łyżka oliwy z oliwek,

·         1/2 łyżki octu winnego,

·         bazylia, oregano,

·         1  łyżka ketchupu,

·         sól, pieprz do smaku.

 Sposób wykonania:

Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Połączyć składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na ósemki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć sałatkę. 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin