Kwaśnica słowiańska.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243970 UNPDF
Kwaśnica słowiańska
Składniki
30 dag kapusty kwaszonej, 3-4 ziemniaki, 1,5 l wywaru z kości i
warzyw, 1/3 szklanki fasoli perłowej, cebula, 10 dag wędzonego
boczku, 1-2 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, ząbek czosnku,
przyprawa do zup, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i odstawić na 2 godz. Potem
zmienić wodę i gotować, aż będzie miękka. Kapustę pokroić, zalać częścią wywaru z
fasoli, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Boczek pokroić w kostkę,
częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić,
połączyć z kapustą, ziemniakami, fasolą, śmietaną i roztartym czosnkiem, gotować kilka
minut, doprawić do smaku. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
walbo48
Inne pliki z tego folderu:
Zupy - 87 przepisów.zbiór pdf zzzfff.rar
(3406 KB)
Zupa z porów z grzankami.rtf
(6 KB)
Zupa z pulpetami rybnymi.doc
(21 KB)
Zupa z papryki w dwoch kolorach.doc
(21 KB)
Zupa z mielonego mięsa.doc
(19 KB)
Inne foldery tego chomika:
ksiazki
Schematy spawarek
Amaterske Radio_2009.rar
))) Przyśpiewki weselne
@Excel
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin