MARCHEW Z DIPEM .doc

(0 KB) Pobierz

składniki:

 

- 100 g marchwi

 

- 1 łyżeczka oleju z kiełków

 

- sól, pieprz

 

- 50 g jogurtu (1,5% tł)

 

- 1 łyżeczka soku z cytryny

 

- 1/2 ząbka czosnnku

 

- sos worcester

 

wykonanie:

 

1. Natkę marchewki odkroić, pozostawiająć niewielki kawałek. Warzywo obrac i umyć

 

2. Na teflonowej patelni rozgrzac olej. Marchewki włożyć na tłuszcz, dusic ok 8 min. Pikantnie doprawić sola i pieprzem

 

3. Jogurt wymieszać z sokiem cytrynowym. Czosnek obrać, zmieżdżyć i dodac do jogurtu. Dip doprawić kilkoma kroplami sosu worcester.

 

4. Marchewki wyjąc z patelni, gorący olej dodać do dipu jogutrtowego. Podawać z dipem.

 

100 kcal

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin