Dietetyczny budyń z drobiu .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

1 mały kurczak

 

2 czerstwe bułki (10 dag)

 

2/3 szklanki chudego mleka

 

2 łyżeczki oliwy z oliwek

 

białko z 2 jajek

 

2 łyżki bułki tartej

 

zielona pietruszka

 

sól, pieprz

 

kcal 156 ; białko 19 g ; tłuszcze 8 g ; węglowodany 2 g

 

Sposób wykonania:

 

Kurczaka wyfiletować, podzielić na mniejsze kawałki, zemleć w maszynce razem z namoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami.

 

Doprawić solą i pieprzem.

 

Masę utrzeć, dodając posiekaną pietruszkę.

 

Ubić pianę z białek, dodać do mięsa.

 

Delikatnie wymieszać, przełożyc do wysmarowanej oliwą i obsypanej tartą bułką formy budyniowej.

 

Gotować na parze około 1 godziny.

 

Przed podaniem posypać obficie zieloną pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin