Burrito z czerwoną fasolą .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 2 łyżeczki oliwy z oliwek

 

- 1 posiekana czerwona cebula

 

- 1 roztarty ząbek czosnku

 

- 1 posiekana papryczka chili

 

- 1 puszka krojonych pomidorów w ziołach (200 g)

 

- 1 puszka czerwonej fasoli (200 g)

 

- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego

 

- sól

 

- czarny pieprz

 

- 2 gotowe tortille

 

- 1/ 4 szklanki startego sera grojer

 

Sposób przyrządzania:

 

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę, dodaj czosnek i papryczkę.

 

Smaż 5 minut, aż cebula zmięknie.

 

Dodaj pomidory, duś na wolnym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje.

 

Dodaj fasolę, przecier pomidorowy, sól i pieprz, wymieszaj.

 

Rozsmaruj sos na tortillach, posyp połową sera, zwiń w rulonik i ułóż w płytkiej brytfannie.

 

Posyp tortille resztą sera.

 

Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

 

Podawaj z zieloną sałatą i jogurtem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin