Składniki:
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 posiekana czerwona cebula
- 1 roztarty ząbek czosnku
- 1 posiekana papryczka chili
- 1 puszka krojonych pomidorów w ziołach (200 g)
- 1 puszka czerwonej fasoli (200 g)
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- sól
- czarny pieprz
- 2 gotowe tortille
- 1/ 4 szklanki startego sera grojer
Sposób przyrządzania:
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę, dodaj czosnek i papryczkę.
Smaż 5 minut, aż cebula zmięknie.
Dodaj pomidory, duś na wolnym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje.
Dodaj fasolę, przecier pomidorowy, sól i pieprz, wymieszaj.
Rozsmaruj sos na tortillach, posyp połową sera, zwiń w rulonik i ułóż w płytkiej brytfannie.
Posyp tortille resztą sera.
Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Podawaj z zieloną sałatą i jogurtem.
walbo48