Marchew glazurowana.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki na 4 porcje:

 

- 750 g malutkich marchewek

 

- 3 łyżeczki masła

 

- łyżeczka cukru

 

- 1/2 szklanki bulionu jarzynowego

 

- natka pietruszki

 

- świeżo zmielony pieprz.

 

Wartość kaloryczna porcji: 110 kcal.

 

Wykonanie:

 

1. Marchewkę obierz, opłucz, jeżeli jest większa pokrój na kawałki.

 

2. Masło rozgrzej na patelni, dodaj cukier, marchewkę i smaż mieszając kilka minut. Podlej bulionem, oprósz pieprzem i duś około 15 minut, aż marchewka będzie miękka, ale się nie rozpadnie, a płyn odparuje.

 

3. Marchewkę przełóż na talerz i posyp posiekaną natką. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin