Klopsiki na parze .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki :

 

40 dag mielonego mięsa wołowego

 

2 czerstwe kajzerki (8 dag)

 

0,5 szklanki mleka

 

1 jajo

 

1 łyżka masła

 

50 dag marchwi

 

posiekany zielony koperek;

 

sól do smaku

 

Wykonanie :

 

Zmielone (najlepiej dwukrotnie) z namoczoną i potem odciśniętą bułką mięso posolić, zmieszać z jajem i uformować w podłużne klopsiki.

 

Ułożyć na perforowanej lub siatkowej wkładce (np. w koszyczku do frytek), wstawić do szybkowaru.

 

Obok ułożyć oczyszczone całe marchwie posypane lekko solą.

 

Zamknąć szybkowar i ogrzewaé 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

 

Podawać polane roztopionym masłem.

 

Jest to smaczne danie dietetyczne.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin