Klops z nadzieniem warzywnym .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 400 KCAL * 100 g wołowiny bez kości, * 1/4 czerstwej kajzerki, * 2 łyżki mleka 0,5%, * 1/2 łyżeczki kaszy manny, * 1/3 białka, * 1 łyżka bułki tartej, * 1/2 łyżeczki oleju, * pieprz, majeranek Nadzienie: * 50 g włoszczyzny bez kapusty, * mąka ziemniaczana (na końcu noża), * natka, sól SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Nadzienie - warzywa obrać, umyć i zmielić, dodać mąkę ziemniaczaną, natkę, sól. Mięso po umyciu zmielić z namoczoną w mleku kajzerką, dodać kaszę mannę, przyprawy i ubitą z białka pianę, wymieszać. Z masy mięsnej uformować prostokąt, ułożyć na nim nadzienie warzywne, złożyć na pół, zlepić boki, obtoczyć w bułce tartej, zawinąć w folię aluminiową z olejem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 1 godziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin