Gołąbki z mięsem z indyka i warzywami .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

3 liście kapusty,

 

10 dag mielonego mięsa z indyka,

 

1 łyżka ryżu,

 

1 cebulka,

 

rzodkiewki,

 

koperek,

 

jogurt,

 

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Ryż ugotować na sypko, ostudzić; cebulkę obrać, posiekać, wymieszać z ryżem; połączyć z mielonym mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem; liście kapusty zalać wrzątkiem, po upływie 3 minut osączyć; rozłożyć na deseczce, napełnić przygotowanym farszem, zawinąć; ugotować w osolonym wrzątku (ok. 15-20 min); wyjąć, udekorować koperkiem i pokrojonymi w krążki rzodkiewkami; do jogurtu dodać kilka łyżek wywaru, w którym gotowały się gołąbki, przyprawić, sosem polać gołąbki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin