Makaron po szanghajsku.doc

(20 KB) Pobierz

 

                        Makaron po szanghajsku

 

 

Składniki:

30 dag. makaronu sojowego lub ryzowego

20 dag. piersi z indyka

15 dag. kapusty pekińskiej

3 małe cebule

czarny pieprz

sól

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki oleju

 

 

Liście kapusty wypłucz, osusz, ułóż w stosik i pokrój w paski. Cebulę posiekaj w plasterki. Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i dokładnie osącz.

Umyj mięso pokrój w paski (w poprzek włókien) i smaż 3min. na gorącym oleju. Dodaj cebulę, kapustę, sos sojowy, przypraw solą i pieprzem. Duś mieszając 2 min., potem dodaj makaron, wymieszaj i podgrzewaj minutę.

 

 

 

Smacznego J

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin