Dynia po śląsku.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856725 UNPDF
Dynia po śląsku
Składniki:
1 kg dyni (bez skóry i pestek) szklanka octu winnego 6-proc. szklanka wody 2 - 3 gałązki
estragonu lub rozmarynu 5 - 6 goździków kawałek cynamonu 5 dag cukru 1 dag soli
Sposób wykonania:
Pokrojony w równą kostkę miąższ dyni wrzucić na 3 - 4 minuty do lekko osolonego
wrzątku, wyjąć na sito, przelać zimną wodą, osączyć. Zagotować wodę z octem, solą,
cukrem, goździkami i cynamonem. Dynię włożyć do słoiczków, do każdego dodać kilka
listków świeżego estragonu lub rozmarynu, wlać gorącą zaprawę, zamknąć,
pasteryzować około 10 minut.
Plik z chomika:
atavm
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne śliwki w occie.pdf
(30 KB)
Aromatyczne pomidory.pdf
(20 KB)
Ananas z cukinii.pdf
(28 KB)
Przetwory.pdf
(100 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Owoce Morza☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin