Ozór wołowy wędzony.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857281 UNPDF
Ozór wołowy wędzony
Składniki:
Sposób wykonania:
Ozór oczyścić i gęsto naszpikować słoniną, posypać drobno tłuczonym pieprzem i
szczyptą saletry, rozmarynu, bazylii i majeranku, po czym zostawić na kilka godzin.
Następnie mocno natrzeć solą (do czasu aż puści sok), włożyć w środkowe jelito
wołowe, posolić z wierzchu, włożyć do glinianego garnka, nakryć deseczką, obciążyć
kamieniem i zostawić na 7 dni. Po upływie tego czasu ozór obrócić; jeżeli soku jest zbyt
mało, posypać solą i znowu zostawić na 7 dni. Ozór wyjąć, obsuszać 2 dni na powietrzu i
wędzić 4 dni w zimnym dymie z jałowca.
Plik z chomika:
atavm
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne śliwki w occie.pdf
(30 KB)
Aromatyczne pomidory.pdf
(20 KB)
Ananas z cukinii.pdf
(28 KB)
Przetwory.pdf
(100 KB)
Smalec domowy.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻ Grill ☻
☻Dodatki do pieczywa☻
☻Owoce Morza☻
☻Ryby☻
☻Stare przepisy Babuni☻
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin