Śledź marynowany z kaparami.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
34420207 UNPDF
Śledź marynowany z kaparami
Składniki
4 dorodne solone śledzie 1-2 łyżki oliwy cebula pęczek natki.
Marynata: 3/4 szklanki białego wina 3 łyżki octu winnego
estragonowego łyżka kaparów pietruszka liść laurowy dwie
łyżeczki cukru 2-3 ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki soli
Sposób przyrządzania
Śledzie wymoczyć, usunąć ości, podzielić na połowy (wzdłuż
grzbietu). Składniki marynaty zagotować i ostudzić. W litrowym
słoju ułożyć śledzie, przekładając je plasterkami cebuli, kaparami i drobno posiekaną
natką. Zalać marynatą, wlać oliwę. Słoik zakręcić i odstawić na 3 dni w chłodne miejsce.
Podawać z razowym chlebem lub ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Łosoś gotowany na parze.pdf
(53 KB)
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Ryba pieczona.pdf
(53 KB)
Herbaciana ryba(2).pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin