Paprykarz z karpia.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
34420111 UNPDF
Paprykarz z karpia
Składniki
60 dag filetów z karpia, 2 cebule, 2 pomidory, po jednej papryce
czerwonej, zielonej i żółtej, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki,
pół szklanki kwaśnej śmietany, pół łyżeczki papryki, sól
Sposób przyrządzania
Karpia pokroić na kawałki, posolić i odstawić na 30 minut. Cebule
drobno pokroić, poddusić na maśle, dodać mąkę i lekko
podsmażyć. Wlać trochę wody. Włożyć pokrojonego karpia,
oczyszczone i pokrojone na kawałki papryki i pomidory bez skórki. Gotować 10 minut.
Zalać śmietaną, zagotować i pozostawić na małym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą
i papryką.
1 porcja zawiera: 28 g białka, 16 g tłuszczu, 4 g błonnika, 125 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Łosoś gotowany na parze.pdf
(53 KB)
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Ryba pieczona.pdf
(53 KB)
Herbaciana ryba(2).pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin