Faworki z indyka.pdf

(57 KB) Pobierz
47545442 UNPDF
"Faworki" z indyka
Składniki
80 dag piersi indyczej, 2 jaja, 2 łyżki soku z cytryny, imbir, curry,
pieprz, sól czosnkowa, bułka tarta do panierowania, olej do
smażenia
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1
cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku
każdego paska zrobić 2-3-centymetrowe nacięcie i przewinąć jak
faworki. Jaja roztrzepać widelcem. Maczać mięso w jaju, obtaczać w bułce i kłaść na
rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron. Wyłożyć na półmisek i udekorować kawałkami
owoców cytrusowych.
47545442.001.png 47545442.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin