Faworki z indyka.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
47545442 UNPDF
"Faworki" z indyka
Składniki
80 dag piersi indyczej, 2 jaja, 2 łyżki soku z cytryny, imbir, curry,
pieprz, sól czosnkowa, bułka tarta do panierowania, olej do
smażenia
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość długie plastry grubości 1
cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Na środku
każdego paska zrobić 2-3-centymetrowe nacięcie i przewinąć jak
faworki. Jaja roztrzepać widelcem. Maczać mięso w jaju, obtaczać w bułce i kłaść na
rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron. Wyłożyć na półmisek i udekorować kawałkami
owoców cytrusowych.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
oponki serowe(1).doc
(143 KB)
Oponki.doc
(514 KB)
Chrust.pdf
(36 KB)
Faworki -3.pdf
(26 KB)
oponki serowe.doc
(143 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin