Klops z boczkiem.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
Klops z boczkiem
Składniki
50 dag mielonej wołowiny, 3/4 szklanki tartej bułki, średnia
cebula, 2 łyżki tłuszczu, 2 jaja, tymianek, kozieradka lub
majeranek, 6 długich plasterków wędzonego boczku, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Cebulę posiekać i usmażyć. Wszystkie składniki, oprócz boczku, starannie wyrobić na
jednolitą masę, uformować wałek. Plasterki boczku ułożyć obok siebie na pergaminie,
mięso umieścić pośrodku i przykryć boczkiem, podnosząc jedną stronę pergaminu. Tak
samo owinąć mięso boczkiem z drugiej strony, lekko ugniatając uformować jednolity
klops pokryty wędzonką. Ostrożnie przełożyć go do płytkiego żaroodpornego naczynia i
mikrofalować 12-15 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY lub do zrumienienia boczku.
Szeroką łopatką do kotletów przenieść klops na półmisek. Podawać na gorąco, z sosem
pomidorowym lub pieczarkowym i ziemniakami.
Proporcje dla 4 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin