Naleśniki biszkoptowe z powidłami.doc

(92 KB) Pobierz

                                                     Naleśniki biszkoptowe z powidłami

Naleśniki biszkoptowe z powidłami

Składniki

dla 4-6 osób

4 jaja,
1 szklanka mleka 3 %,
1 szk mleka waniliowego ( z kartonu ),
2 szklanki mąki,
szczypta soli,powidła ślwkowe , olej,

Opis przygotowania

1. Do naczynia wlać mleko, wbić żółtka,wsypać przesianą mąkę,2 łyżki oleju i zmiksować .Następnie ubić na sztywno pianę z białek z szczyptą soli .

2. Pianę delikatnie polączyć z ciastem nalesnikowym. Nagrzaną patelnię natłuścić pędzelkiem i smażyć naleśniki z dwóch stron na rumiano.

3. Po usmażeniu smarować powidłami i obficie popudrować. Z tego ciasta wychodzą dość grube puszyste nalesniki w smaku waniliowe.

Dół formularza

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin