Krem z porzeczek.pdf

(40 KB) Pobierz
13587474 UNPDF
Krem z porzeczek
Składniki
dag czerwonych porzeczek dag czarnych porzeczek jaja po
, (150 ),
g
, (10-12 )
g
Sposóbprzyrządzania
Porzeczki umyć oberwać z gałązek garść zostawić do dekoracji a
.
pozostałe przetrzeć przez sito Żelatynę namoczyć w pół szklanki zimnej
. , , . 3
wody Jaja umyć sparzyć oddzielić żółtka od białek Żółtka utrzeć z
. , ,
łyżkami cukru Zagotować mleko lekko przestudzić dodać utarte żółtka i
.
od razu dokładnie ubić na parze trzepaczką lub mikserem Żelatynę
, ,
podgrzać dodać do ubitej masy połączyć ostrożnie z przecierem
, . ,
porzeczkowym wstawić do lodówki Białka ubić na sztywną pianę dodać
, .
do zastygającego kremu lekko wymieszać Zimny deser udekorować bitą
.
śmietaną oraz całymi porzeczkami
20 , 25 , 2 ,
pół szklanki mleka i cukru mały pojemnik śmietany kremówki
cukier waniliowy mała torebka żelatyny
, , ,
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin