Cygara z pieczarkami Składniki: 1 kg schabu bez kości 10 dkg masła 2jajka, mąka i bułka tarta do obtoczenia farsz pieczarkowy: ¾ kg pieczarek ½ kg cebuli 1 jajko sól pieprz Tutaj cygara ze schabu z kaszą, surówką i pieczarkami pokrojonymi w ćwiarki i usmażonymi. farsz: pieczarki obrać, pokroić i usmażyć.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć.Wymieszać cebulę z pieczarkami, doprawić do smaku dodać jajko i ponownie wymieszać,Schab pokroić na kotlety i cienko rozbić. Przyprawić. Nałożyć farsz i na każdą porcję łyżeczkę masła.Mięso zwinąć tworząc cygara.Każde obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Usmażyć. Zamiast schabu można, z powodzeniem, użyć piersi z kurczaka. Są równie dobre. Do tego kluseczki albo ziemniaczki, wedle uznania. SMACZNEGO
kinia160616