Ryba panierowana z sosem curry.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420151 UNPDF
Ryba panierowana z sosem curry
Składniki
Opakowanie panierowanych filetów z ryby (50 dag), 3 dag
orzechów włoskich, natka pietruszki. Sos: 2 łyżki masła, łyżeczka
mąki, pół szklanki mleka, po pół łyżki przyprawy curry, soku z
cytryny i cukru, sól
Sposób przyrządzania
Masło roztopić w rondelku. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać
curry, sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wlać do rondelka i,
ciągle mieszając, lekko podgrzewać na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Filety usmażyć
na oleju, ułożyć na półmisku. Polać sosem, posypać posiekanymi orzechami i natką.
Podawać z dowolną surówką.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin