Ryba panierowana z sosem curry.pdf

(57 KB) Pobierz
34420151 UNPDF
Ryba panierowana z sosem curry
Składniki
Opakowanie panierowanych filetów z ryby (50 dag), 3 dag
orzechów włoskich, natka pietruszki. Sos: 2 łyżki masła, łyżeczka
mąki, pół szklanki mleka, po pół łyżki przyprawy curry, soku z
cytryny i cukru, sól
Sposób przyrządzania
Masło roztopić w rondelku. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać
curry, sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wlać do rondelka i,
ciągle mieszając, lekko podgrzewać na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Filety usmażyć
na oleju, ułożyć na półmisku. Polać sosem, posypać posiekanymi orzechami i natką.
Podawać z dowolną surówką.
 
34420151.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin