Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
34420196 UNPDF
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą
Składniki
1 kg filetów śledziowych, 10 dag kaparów, 4 cebule, pół szklanki
oliwy z oliwek
Sposób przyrządzania
Cebulę obrać, pokroić w cienkie plastry i zalać wrzącą wodą. Po
2 minutach odsączyć, odstawić, by ostygła. Śledzie wymoczyć,
odsączyć i pokroić w poprzeczne paski szerokości półtora
centymetra. Włożyć do miski, zalać oliwą. Kapary odsączyć i
wraz z cebulą dodać do śledzi. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Potrawa jest najsmaczniejsza następnego dnia po przyrządzeniu.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin