Śledzie zapiekane.pdf

(54 KB) Pobierz
34420200 UNPDF
Śledzie zapiekane
Składniki
4-6 nie solonych filetów śledziowych, sól, mąka, olej. Sos: 20 dag
śmietany 18-proc., 4 łyżki keczupu, 3 łyżki utartego chrzanu;
pęczek koperku
Sposób przyrządzania
Umyte i osączone śledzie (będą lepsze, jeśli wcześniej wymoczy się je w mleku) lekko
osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do
wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać.
Zalać śledzie sosem, posypać posiekanym koperkiem, przykryć i wstawić na 20 min do
rozgrzanego piekarnika. Podawać z pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej. 100 g -
135 kcal.
 
34420200.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin