Beuff A La Strogonoff.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
Microsoft Word - BEUFF A LA STROGoNOFF
BEUFF A LA STROGONOFF
Składniki:
•
1 kg polędwicy wołowej
•
2 dag suszonych grzybów
•
25 dag pieczarek
•
3 łyŜki masła
•
3 łyŜki smalcu
•
1 cebula
•
4 łyŜki mąki
•
1 łyŜeczka słodkiej papryki
•
koncentrat pomidorowy
•
1 szklanka rosołu lub bulionu
•
1 łyŜeczka musztardy Dijon
•
sól, pieprz,
Wykonanie:
Grzyby dzień wcześniej namoczyć i pokroić w paski. Pieczarki
poszatkować w plasterki. Na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę
cebulę, dodać pieczarki oraz grzyby i dusić aŜ będą miękkie. Dodać
wodę z moczenia grzybów, bulion, koncentrat pomidorowy, musztardę,
paprykę, sól, pieprz. Sos musi być gotowy i gorący nim zacznie się
smaŜyć mięso. Sos moŜna zaprawić śmietaną. Mięso pokroić w 1 cm
plastry, a następnie w 1 cm paski. Obtoczyć w mące i szybko usmaŜyć
partiami na bardzo gorącym tłuszczu. Mięso nie moŜe puścić soków i nie
moŜe być przesmaŜone, gdyŜ będzie twarde. Dodać mięso do sosu,
szybko zagotować, ale nie gotować i szybko wydać.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Pikantne curry z wołowiny.pdf
(1186 KB)
Wołowina.pdf
(403 KB)
Beuff A La Strogonoff.pdf
(30 KB)
Strogonow z polędwicy.pdf
(28 KB)
Polędwica w sosie na śmietanie.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin