Sos tatarski.pdf

(41 KB) Pobierz
13587646 UNPDF
Sos tatarski
Składniki Przepis
200 ml majonezu
150 ml śmietany 18%
czubata łyżka kaparów
2 ogórki konserwowe
garść marynowanych
pieczarek
sól, pieprz
Ogórki, grzybki i kapary drobno
pokroić, dokładnie wymieszać z
majonezem i śmietaną. Wszystko
przyprawić do smaku.
Nie ma nic prostszego jak domowy sos
tatarski. Jest świetny szczególnie do
potraw w galarecie. I moja rada - nie
rezygnujcie z kaparów jako składnika
tego sosu. Nadają mu specyficzny,
lekko kwaśny smak. Pycha.
Ilość pokrojonych grzybków, ogórków i
kaparów można oczywiście dowolnie
zmieniać, zależnie od indywidualnego
smaku, podobnie jak stosunek śmietany
do majonezu.
13587646.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin