Pyszna jajecznicaA. Skladniki2 jaja kurze swieze, Maslo krowie, Sol, Szczypiorek,Dwa znormalizowane plasterki szynki,Kromka chleba,Pęto kielbasy zwyczajnejB. WykonaniePokroic drobno szczypiorek. Pokroic szynke na waskie pasemka. Podgrzac maslo ostroznie na patelni. W miedzyczasie wybeltac w kubku dwa jajka, ale nie za mocno. To nie ma byc kogiel-mogiel! Gdy patelnia jestgoraca wylac jajka na patelnie, uprzednio polozywszy na niej kawalki szynki. Nie smazyc za dlugo; wierzch ma byc niemal-ze nie sciety.C. SpozycieWywalic jajecznice ostroznie na czysty talerzyk plaski, ale nie tak, zeby sie wszystko pochrzanilo i zrobila z tego braja. Posypac krojonym szczypiorkiem. Osolic do smaku. Kromke chleba posmarowac maslem i jesc razem z jajecznica. Do tego mozna sluchac muzyki Brahmsa. W razie niezaspokojenia glodu - dopchac sie kielbasa z chlebem.D. Inne uwagiPrzed przygotowaniem jajecznicy - umyc rece. Po spozyciu - niekonieczne.
dotkad