Ciasto Teściowej.pdf

(39 KB) Pobierz
Ciasto Teściowej
Ciasto Te ciowej
ś
Sk adniki
Przepis
ą
30dkg cukru zwyk ego
Ciasto:
Z bia ek ubi na sztywno pian , dodaj c ostro nie
ł
ł ć ę ą ż
porcjami cukier. Delikatnie wkr ca ó tka i miesza
7 jajek
1 y eczka proszku do pieczenia
ęćżł ć
drewnian y k . Przesian m k po czon z proszkiem
łż
ąłżą ąąę łą ą
do pieczenia równie delikatnie wkr ca w
ż ęć
ciasto.Wy o y na redniej wielko ci prostok tn blach ,
ł ą
wystudzona przegotowana woda
zapach rumowy ( ale nie olejek )
2 y ki spirytusu lub wódki
łżć ś ś ąą ę
wysmarowan t uszczem, i upiec (temp. ok. 180oC)
ął
Post powa ostro nie zgodnie z ogóln instrukcj
ę ć ż ą ą
pieczenia ciast biszkoptowych. Ciasto najlepiej upiec
poprzedniego dnia gdy musi si bardzo dobrze
łż
ś
0,5 l mietany kremówki
ż ę
wystudzi . Tu przed zalaniem mas , zedrze z niego
masa mietanowo - galaretkowa:
ć ż ą ć
wierzchni skór (bardzo atwo si roluje) i nas czy
ś
0,5 szklanki cukru pudru
1 galaretka o dowolnym smaku
ew. owoce np. truskawki lub maliny
brzoskwinie z syropu,- wtedy
galaretka o tym samym smaku
ą ę ł ę ą ć
przygotowanym p ynem.
ł
masa:
Galaretk rozpu ci
ą
wystudzi . mietan ubi z cukrem pudrem, wkr ca
ćŚ ę ć ęć
wystudzon galaretk , wymiesza . Wstawi na chwil do
ą ę ć ć ę
lodówki. Lekko g stniej c mas wyla na nas czone
ę ąą ę ć ą
ciasto i wstawi powtórnie do lodówki (
ć ciasto zala w tej
ć
ż ć ą
czekolad albo w wersji owocowej u o y owoce na
ł ) Mo na posypa tart
ą łżć
cie cie i dopiero zala mas .
ś ć ą
Autor: Tobiś
ł
ciasto:
30 dkg m ki pszennej
p yn do nas czania:
ę ść w 1 szklance gor cej wody i
samej formie w której by o pieczone
7607658.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin