Na biszkopt:jajka, 4szt. cukier, 1szkl. M�ka pszenna, 1/2szkl. m�ka ziemniaczana, 1/2szkl. proszek do pieczenia, 1�y�eczka woda, 2�y�ki Masa budyniowa:mleko, 2szkl. cukier waniliowy, 1opakowanie m�ka, 1szkl. ��tka, 3szt. cukier kryszta�, 1szklanka margaryna, 1szt. barwnik spo�ywczy niebieski, kilka kropli Masa �mietanowa:bita �mietana"�nie�ka", 2szt. galaretki niebieskie, 2szt.rozpuszczone w 1szklance wody Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody, delicje jagodowe (lub inne), 2paczki 1. Wykonanie biszkopta:Ubi� pian� z bialek doda� cukier,nast�pnie ��tka i wod� na koniec m�k� z proszkiem do pieczenia delikatnie wymi�sza� �y�k� Wykonanie masy budyniowej:Ugotowa� budy�,wystudzi�.Utrze� 1 margaryn� i dodawa� stopniowo wystudzony budy� a na ko�cu doda� kilka kropli barwnika. 2. Masa �mietanowa:2 �nie�ki 2 niepe�ne szkl. mleka 2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 1szkl wody Wykonanie:�nie�ki ubi� z 2szkl. mleka na koniec ubijania doda� t�ej�ce galaretki. Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody. Wykonanie placka: biszkopt masa budyniowa delicje jagodowe(lub inne) masa ze �nie�ki galaretka
ewa121166