Smerfetka.txt

(1 KB) Pobierz
Na biszkopt:jajka, 4szt.
cukier, 1szkl.
M�ka pszenna, 1/2szkl.
m�ka ziemniaczana, 1/2szkl.
proszek do pieczenia, 1�y�eczka
woda, 2�y�ki
Masa budyniowa:mleko, 2szkl.
cukier waniliowy, 1opakowanie
m�ka, 1szkl.
��tka, 3szt.
cukier kryszta�, 1szklanka
margaryna, 1szt.
barwnik spo�ywczy niebieski, kilka kropli
Masa �mietanowa:bita �mietana"�nie�ka", 2szt.
galaretki niebieskie, 2szt.rozpuszczone w 1szklance wody
Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody,
delicje jagodowe (lub inne), 2paczki



1. Wykonanie biszkopta:Ubi� pian� z bialek doda� cukier,nast�pnie ��tka i wod�
na koniec m�k� z proszkiem do pieczenia delikatnie wymi�sza� �y�k�
Wykonanie masy budyniowej:Ugotowa� budy�,wystudzi�.Utrze� 1 margaryn� i dodawa�
stopniowo wystudzony budy� a na ko�cu doda� kilka kropli barwnika.

2. Masa �mietanowa:2 �nie�ki
2 niepe�ne szkl. mleka
2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 1szkl wody
Wykonanie:�nie�ki ubi� z 2szkl. mleka na koniec ubijania doda� t�ej�ce
galaretki.
Na wierzch:2galaretki niebieskie rozpuszczone w 1/2litra wody.
Wykonanie placka:
biszkopt
masa budyniowa
delicje jagodowe(lub inne)
masa ze �nie�ki
galaretka
Zgłoś jeśli naruszono regulamin