Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc. 004) Cambridge burnt cream.pdf

(30 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Cambridge burnt cream
ilość osób: 4
trudność: łatwe
Składniki
600 ml śmietany 30%
100 g cukru drobnego
5 żółtek
1½ laski wanilii
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temp. 120°C. Do miski wlać żółtka i wsypać cukier. Wyskrobać miąższ z
wanilii i dodać do żółtek. Ubijać żółtka do momentu, gdy cukier się rozpuści. Doprowadzić
śmietanę do wrzenia, zdjąć z ognia gdy zaczną pojawiać się pierwsze bąbelki. Wlać ją do masy
żółtkowej cały czas ubijając. Rozlać krem do żaroodpornych miseczek i wstawić je do głębokiej
blachy wyłożonej płótnem. Wlać wodę do blachy. Piec 30 minut w kąpieli wodnej, aż krem się
zetnie. Po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Krem pokryć równomiernie cukrem i przypalić
palnikiem lub pod grillem w piekarniku.
© Marco Pierre White
Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię.
(odc.4)
1 z 1
2010-02-16 15:44
242111726.001.png 242111726.002.png 242111726.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin