Po-smak Turcji (odc. 004) Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach.pdf

(37 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach
trudność: łatwe
Składniki
400g filetu z kurczaka pokrojonego w kostkę
słodka cebula
słodka papryka
duże opakowanie gęstego jogurtu
1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
1 łyżeczka mielonego kuminu
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso zamarynować w jogurcie z dodatkiem suszonej
papryki, kuminu, soli i pieprzu, odstawić na 0,5 godz. Mięso nadziewać na patyczki na przemian z
kawałkami papryki i cebuli. Piec na grillu lub w piekarniku. Podawać z sałatą rzymską z pestkami
granata.
AFIYET OLSUN!
Gosia Polańczyk
Jeśli chcesz mieć ten przepis w swojej komórce, wyślij SMS:
KOD SMS: PRZEPIS: KTV.POSMAK.04 FILM: KTV.F.POSMAK.04
numer SMS-a: 72020
koszt SMS-a: 2zł netto/2,44zł brutto
Przepis z programu Po-smak Turcji.
(odc.4)
1 z 1
2010-02-18 22:18
244774781.002.png 244774781.003.png 244774781.004.png 244774781.005.png 244774781.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin