Milky way.doc

(212 KB) Pobierz
Milky way

Milky way

Ciasto:

6 jaj

Szklanka cukru

¾ szklanki mąki pszennej

¼ szklanki mączki ziemniaczanej

Łyżeczka proszku do pieczenia

Łyżka kakao

Krem:

¾ szklanki cukru

Opakowanie cukru wanilinowego

½ szklanki mleka

Kostka margaryny

2 szklanki mleka w proszku

Polewa:

Tabliczka czekolady mlecznej

4 łyżki mleka

 

 

sposób wykonania:

Ciasto:

Do miski wbij jaja i wsyp cukier. Ubijaj mikserem przez około 15 minut aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj dokładnie dużą łyżką. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut.

Krem:

Cukier, cukier wanilinowy i mleko zagotuj. Odstaw do wystygnięcia. Margarynę rozkręć mikserem na miękką masę. Dodaj przestudzoną ciesz i mleko w proszku. Połącz mikserem. Biszkopt przekrój na pół i przełóż kremem.

Polewa:

Połam czekoladę na części. Włóż do rondelka, dodaj mleko. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Polej ciasto.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin