Pascha z pomarańczową galaretką.rtf

(6 KB) Pobierz
Pascha z pomarañczow¹ galaretk¹

Pascha z pomarańczową galaretką

 

Składniki:

1 kg twarogu

5 żółtek

20 dag masła

szklanka śmietanki 30-proc.

25 dag cukru pudru

pół laski wanilii

do dekoracji:

szklanka Galaretki pomarańczowej WINIARY (przygotowanej według przepisu na opakowaniu)

kiwi i winogrona

 

Wanilię zetrzyj na drobnej tarce, twaróg zmiel i przetrzyj przez sito, a żółtka utrzyj z cukrem, wanilią, po czym dodaj śmietankę. Naczynie z żółtkami i śmietanką wstaw do garnka z wrzą wodą i mieszaj masę, aż zgęstnieje.

 

Po zdjęciu z ognia dodaj zmiękczone masło i twaróg, masę dokładnie wymieszaj, przełóż do formy i wstaw do lodówki na 12 godzin.

 

Po tym czasie oblej masę serową rozpuszczoną galaretką pomarańczową, a gdy - wstawiona do lodówki - zastygnie, ułóż na niej owoce kiwi i winogrona i ponownie wstaw do lodówki na 3-4 godziny.

 

Paschę możesz wzbogacić bakaliami (rodzynki, słodkie migdały, kandyzowana skórka pomarańczowa, cytrynowa, daktyle, figi).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin