Patelnia meksykańska.doc

(24 KB) Pobierz
Patelnia meksykańska

Patelnia meksykańska
4 cebule,
2 ząbki czosnku,
sól,
2 jabłka,
sok z 1 cytryny,
2 marynowane ostre papryki,
4 duże pomidory,
4 łyżki oleju,
40 dag mielonego mięsa,
pieprz,
10 oliwek nadziewanych papryką
szczypta cynamonu,
curry
Cebule i ząbki czosnku obrać. Cebule drobno posiekać, czosnek rozgnieść z solą. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ostrą paprykę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ósemki. Olej rozgrzać na patelni i około 5 minut smażyć na nim zmielone mięso wymieszane z cebulą i czosnkiem, oprószyć je solą i pieprzem. Dodać kostki jabłek, kawałki papryki, ósemki pomidorów i oliwki. Wszystko razem dusić w nakrytej patelni około 20 minut. Przyprawić do smaku, cynamonem, curry solą i pieprzem.


MM

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin