Patelnia meksykańska4 cebule,2 ząbki czosnku,sól,2 jabłka,sok z 1 cytryny,2 marynowane ostre papryki,4 duże pomidory,4 łyżki oleju,40 dag mielonego mięsa,pieprz,10 oliwek nadziewanych paprykąszczypta cynamonu,curryCebule i ząbki czosnku obrać. Cebule drobno posiekać, czosnek rozgnieść z solą. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ostrą paprykę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ósemki. Olej rozgrzać na patelni i około 5 minut smażyć na nim zmielone mięso wymieszane z cebulą i czosnkiem, oprószyć je solą i pieprzem. Dodać kostki jabłek, kawałki papryki, ósemki pomidorów i oliwki. Wszystko razem dusić w nakrytej patelni około 20 minut. Przyprawić do smaku, cynamonem, curry solą i pieprzem.
MM
psotnica23