Ciasto Krówka(1).doc

(19 KB) Pobierz

Ciasto „Krówka”

 

Produkty:

4 jajka

3 łyżki cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z powyższych produktów ubić biszkopt i upiec

 

 

Krem:

3 jajka

1 kostka masła

1 cukier waniliowy

Masło utrzeć i dodać zmiksowane na puszystą masę jajka z cukrem i cukrem waniliowym -  dobrze wszystka połączyć

 

Bakalie ( rodzynki, orzechy, wiśnie – bez pestek )

 

Krówka

2 szklanki mleka

2 szklanki cukru

0,5 kostki margaryny

100 gr. Wódki

 

Mleko i cukier gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając, dodać margarynę i jeszcze gotować aż będzie gęstnieć, zdjąć z ognia i dodać wódkę dobrze wymieszać i wylać na ciasto.

Na biszkopt wyłożyć krem, rozsmarować ułożyć bakalie, wylać przestudzoną krówkę.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin