BLOK KAWOWY.pdf
(
292 KB
)
Pobierz
132228951 UNPDF
Blok kakaowy
Porcja: 406 kcal Przygotowanie: 25 minut Na 12 porcji
SKŁADNIKI:
1/2 szklanki wody
szklanka cukru
kostka masła
ok. 400 g herbatników
paczka mleka w proszku (niebieskiego)
bakalie
5 łyżek kakao
zapach rumowy
Wodę, cukier i masło zagotować. Połowę herbatników pokruszyć, resztę zemleć. Razem z
mlekiem, bakaliami, kakao i zapachem dodać do rozpuszczonego masła i cukru. Wymieszać.
Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią podłużnej foremki. Następnie wstawić na
parę godzin do lodówki, żeby blok stężał. Wyjąć go z formy. Pokroić w kawałki.
Plik z chomika:
login167
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron) cz.2.pdf
(33774 KB)
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron i fotografie potraw) cz.1.pdf
(32756 KB)
Kuchnia japońska.pdf
(4989 KB)
PIZZE-GRZANKI-ZAPIEKANKI.PDF
(13017 KB)
Kokosowe trufelki.pdf
(281 KB)
Inne foldery tego chomika:
! dyplomy przedszkolaka
! geriatria
! kardiologia
! kinezyterapia
! metody
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin