Biała kiełbasa z grzybami i papryką.rtf

(6 KB) Pobierz
Bia³a kie³basa z grzybami i papryk¹

Biała kiełbasa z grzybami i papryką

 

Składniki:

50 dag białej parzonej kiełbasy

zielona papryka

30 dag pieczarek

3 cebule

3 ząbki czosnku

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY z kostki

3 łki oliwy

2 łki sosu sojowego

3-4 szklanki kiełw sojowych

2 łki posiekanego szczypiorku

l

pieprz

 

Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną, pokrojoną w paski paprykę. Wszystko razem przez chwilę podduś. Kibasę obierz ze skórki, pokrój i dodaj do warzyw. Teraz możesz do potrawy wlać bulion i sos sojowy, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Duś przez 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą.

 

Po wrzuceniu zmiażonego czosnku i kiełw sojowych duś jeszcze 3-4 minut. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z piwem i białym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin