Cytryny faszerowane.rtf

(6 KB) Pobierz
Cytryny faszerowane

Cytryny faszerowane

 

Składniki:

4 duże, jednakowej wielkości cytryny

puszka tuńczyka

3 łki serka homogenizowanego

łeczka musztardy

kilka liści zielonej sałaty

2-3 małe pomidory

kilka gałązek zielonej pietruszki

l lub Ziarenka Smaku WINIARY

pieprz

mielona papryka

cukier

białko

 

Dokładnie umyte i sparzone cytryny osusz, przekrój na pół, ostrą łeczką wyjmij miąższ. Usuń pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Z białka ubij sztywną pia. Utrzyj odsączonego z zalewy tuńczyka z musztardą, serkiem, solą lub Ziarenkami Smaku, pieprzem, papryką i cukrem, połącz z pokrojonymi cytrynami i pianą z białka. Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki cytryn. Ułóż je na liściach sałaty, udekoruj ćwiartkami pomidorków i gałązkami zielonej pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin