Galopujące konie.rtf

(6 KB) Pobierz
Galopuj¹ce konie

Galopujące konie

Gorąca przekąska tajlandzka

 

Składniki na 4 porcje:

4 duże pomarańcze

30 dag mielonej wieprzowiny

6-8 ząbków czosnku

4 łki mielonych orzechów włoskich

łeczka mielonej kolendry

łeczka pasty lub drobno posiekanych filetów anchois

pieprz cayenne

3 łki oliwy

l lub Ziarenka Smaku WINIARY

 

Na patelni rozgrzej dwie łki oliwy, wrzuć czosnek oraz mięso i - mieszając - podsmaż przez kilka minut. Dodaj sól lub Ziarenka Smaku, kolendrę, pieprz cayenne, pastę anchois i orzechy, wymieszaj i duś około 10 minut, po czym zdejmij z ognia.

 

Dokładnie umyte pomarańcze sparz, osusz, przekrój na połówki i usuń pestki, a wyjęty miąższ potnij w kostkę. Miąższ połącz z mięsem, nadziej połówki skórek, ułóż je na wysmarowanym oliwą żaroodpornym półmisku i wstaw do nagrzanego piekarnika, gdzie je zapieczesz przez około 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin