Grzanki w papilotach.rtf

(6 KB) Pobierz
Grzanki w papilotach

Grzanki w papilotach

 

Składniki:

8 kromek bułki paryskiej

2 łki margaryny

4 plastry szynki

2 jaja

4 łki startego ostrego żółtego sera

l

pieprz

 

Kromki bułki posmaruj cienko margaryną. Jaja wymieszaj z serem, następnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Na folii aluminiowej ułóż teraz kromki posmarowane od spodu margaryną, na każ nałóż ł masy jajecznej, plaster szynki i znowu masę jajeczną. Przykryj drugą kromką posmarowaną z wierzchu. Zawiń szczelnie dwa brzegi folii, a na obu końcach skręć je tak, by pakiecik wyglądał jak duży cukierek.

 

Pakieciki ułóż na blasze i wstaw na 15 minut do mocno nagrzanego piekarnika. Grzanki podawaj w folii, ułone w stos na dużym półmisku.

 

Doskonale smakują podane z czerwonym wytrawnym winem lub piwem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin