Hamburgery Jurka.rtf

(6 KB) Pobierz
Hamburgery Jurka

Hamburgery Jurka

 

Składniki:

40 dag chudej wołowiny

cebula

żółtko

łka starego żółtego sera

łka mąki ziemniaczanej

łka masła

2 łki oleju

keczup

musztarda

majeranek

bazylia

pieprz

l

 

Pozbawione ż mięso przepuść przez maszynkę. Do masy dodaj żółtko, zioła, mą ziemniaczaną, pieprz i sól, po czym starannie ją wyrób. Uformuj 4 kotleciki grubości 1-1,5 cm. Aby miały gładką, równą powierzchnię, przyciśnij je czymśaskim, np. deseczką.

 

Smaż po obu stronach na bardzo niewielkiej ilości oleju rozgrzanego na patelni. Pod koniec smażenia posyp żółtym serem. Na każdym hamburgerze połóż odrobinę masła, trochę keczupu i musztardy, a także drobno pokrojonej surowej cebuli.

 

Hamburgery podawaj z ziemniakami z wody i surówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin