Jaja faszerowane pieczarkami (na zimno)
Składniki:
6 jaj
kilka małych pieczarek
łyżeczka masła
6 liści sałaty
łyżka drobno posiekanego szczypiorku
łyżka JogoMajo WINIARY
pomidor
natka pietruszki
sól, pieprz
Jaja ugotuj na twardo (10 minut), wystudź w zimnej wodzie, po czym obierz i przekrój ostrym nożem wzdłuż na połówki. Wyjmij żółtka i rozgnieć widelcem. Pieczarki umyj dokładnie pod bieżącą wodą i poszatkuj.
Na patelni rozgrzej masło, włóż pieczarki i smaż, mieszając, aż odparuje z nich sok. Żółtka połącz z pieczarkami, szczypiorkiem, solą, pieprzem oraz JogoMajo. Napełnij przyrządzonym farszem białka, ułóż je na liściach sałaty, ozdób cząstkami pomidora i natką pietruszki.
Ninoczka115