Jaja faszerowane pieczarkami (na zimno).rtf

(5 KB) Pobierz
Jaja faszerowane pieczarkami (na zimno)

Jaja faszerowane pieczarkami (na zimno)

 

Składniki:

6 jaj

kilka małych pieczarek

łeczka masła

6 liści sałaty

łka drobno posiekanego szczypiorku

łka JogoMajo WINIARY

pomidor

natka pietruszki

l, pieprz

 

Jaja ugotuj na twardo (10 minut), wystudź w zimnej wodzie, po czym obierz i przekrój ostrym nożem wzdł na połówki. Wyjmij żółtka i rozgnieć widelcem. Pieczarki umyj dokładnie pod bieżą wodą i poszatkuj.

 

Na patelni rozgrzej masło, włóż pieczarki i smaż, mieszając, aż odparuje z nich sok. Żółtka połącz z pieczarkami, szczypiorkiem, solą, pieprzem oraz JogoMajo. Napełnij przyrządzonym farszem białka, ułóż je na liściach sałaty, ozdób cząstkami pomidora i natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin