Przekąska z ciasta francuskiego.rtf

(6 KB) Pobierz
Przek¹ska z ciasta francuskiego

Przekąska z ciasta francuskiego

 

Składniki na 6 porcji:

opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (50 dag)

olej do smażenia

nadzienie:

2 ugotowane ziemniaki

pół puszki zielonego groszku

3 dag rodzynek

2 łki posiekanych świeżych listków kolendry

2 łki soku cytrynowego

łka sosu sojowego

łeczka zmielonego kminku

pół łeczki chili w proszku

szczypta mielonego cynamonu

 

Na początku musisz rozmrozić ciasto. Potem drobno posiekaj ostudzone ziemniaki, dodaj groszek i pozostałe składniki nadzienia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.

 

Ciasto cienko rozwałkuj, porcjami ułóż na nim farsz i wycinaj pierożki. Ich brzegi dokładnie zlep i dociśnij widelcem. Na patelnię wlej olej (około 2 cm) i dobrze go rozgrzej. Smaż pierożki z obu stron na złotobrązowy kolor. Przed podaniem osącz na papierowych serwetkach.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin