Wołowina w sosie chrzanowym.doc

(78 KB) Pobierz
Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina w sosie chrzanowym.

Składniki

·         1 kg wołowiny pieczeniowej,cebula,1 marchew,

·         1 ziele angielskie,2-3 liście laurowe,kilka ziarenek pieprzu,

·         1.5 litra bulionu wołowego,

·         250 g śmietany słodkiej,

·         chrzan wg uznania,sól pieprz.

Opis przygotowania

Na patelni obsmażyć mięso z wszystkich stron.Przełożyć do garnka dodać pokrojoną cebulę,marchewkę,ziele angielskie,liść laurowy,pieprz,posolić.Na patelnię na której smażyliśmy mięso wlać 0.5 litra bulionu zagotować,przelać do mięsa i dusić do miękkości ciągle podlewając bulionem.Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je owinąć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika.Resztę bulionu wlać do garnka ,w którym dusiliśmy mięso,wlewamy śmietanę,dodajemy chrzan.Zagotować.Przyprawić.Podawać szarymi kluskami i czerwoną kapustą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin