Nale�niki orzechowe SK�ADNIKI 12 nale�nik�w, 20 dag orzech�w w�oskich ok. 3/4 szklanki mleka 1 torebka cukru waniliowego 2 �y�ki cukru Sos: 2 �y�ki kakao 2 �y�ki cukru 10 dag mas�a(margaryny) 1 �y�ka rumu. SPOS�B PRZYRZ�DZANIA Zagotowa� z mlekiem cukier i cukier waniliowy,w�o�y� orzechy i gotowa� a� masa zg�stnieje.Rozsmarowa� mas� nale�niki i z�o�y� na czworo i pola� uprzednio przygotowanym sosem. Sos kakao o cukier gotowa� z ma�� ilo�ci� wody a� zg�stniej�,zestawi� z ognia,doda� mas�o i gdy si� roztopi wla� rum. Pola� nale�nik i podawa� na gor�co.
Katrinka03