Naleśniki orzechowe.txt

(0 KB) Pobierz
Nale�niki orzechowe

SK�ADNIKI

12 nale�nik�w,
20 dag orzech�w w�oskich
ok. 3/4 szklanki mleka
1 torebka cukru waniliowego
2 �y�ki cukru

Sos:

2 �y�ki kakao
2 �y�ki cukru
10 dag mas�a(margaryny)
1 �y�ka rumu.

SPOS�B PRZYRZ�DZANIA
Zagotowa� z mlekiem cukier i cukier waniliowy,w�o�y� orzechy i gotowa� a� masa zg�stnieje.Rozsmarowa� mas� nale�niki i z�o�y� na czworo i pola� uprzednio przygotowanym sosem. Sos kakao o cukier gotowa� z ma�� ilo�ci� wody a� zg�stniej�,zestawi� z ognia,doda� mas�o i gdy si� roztopi wla� rum. Pola� nale�nik i podawa� na gor�co.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin