Super Owoce.doc

(162 KB) Pobierz



 

ROKITNIK: bardzo silny antyoksydant, opóźniający procesy starzenia. Zawiera kompleks witamin, w tym trwałą na wysoką temperaturę (nie ulega rozkładowi pod wpływem gotowania) witaminę C. Stosowany przy chorobach skórnych, na rany, owrzodzenia, przeciwzapalnie, przeciwbólowo.  Poprawia pracę serca, zapobiega miażdżycy.



  GŁÓG: stosowany w leczeniu i profilaktyce chorób serca (niewydolność, zaburzenia rytmu, przepływu krwi, stany pozawałowe), nadciśnienia tętniczego, dolegliwości pokarmowe, leczenie kamicy nerkowej.



  CZARNA PORZECZKA: bardzo silny antyoksydant, bogaty we flawonoidy, stosowany w leczeniu biegunek, układu moczowego, zapalenia stawów, kaszlu, bólu gardła. Wykazuje działanie antybakteryjne.



  WIŚNIA ACEROLA:  zapobiega chorobom krążenia i serca, działa przeciwzapalnie. Ostatnio również głośno jest o jej właściwościach antynowotworowych. 



  ARONIA: najsilniejszy w przyrodzie przeciwutleniacz. Spowalnia procesy starzenia, chroni przed zawałami serca, miażdżycą, udarem mózgu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  ŻURAWINA: bardzo silny antyoksydant, który zawiera fitozwiązki zapobiegające przyklejaniu się bakterii do błon komórkowych. Wykorzystywana w profilaktyce chorób nerek, dróg moczowych, wrzodach żołądka, stanów zapalnych zębów i jamy ustnej. Zwalcza wirusa opryszczki. Działa jak probiotyk i odbudowuje dobrą  mikroflorę.



  MELISA: koi i uspakaja. Stosowana w leczeniu bezsenności, depresji, bólach menstruacyjnych, głowy, w nerwowych dolegliwościach żołądkowych, zmniejsza wzdęcia. Ma działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne i antyoksydacyjne. Pobudza trawienie, zwiększa wydzielanie soków żołądkowych, zmniejsza napięcia jelit.



  GOTU COLA: stosowana w leczeniu egzem, schorzeń skóry, łuszczycy, owrzodzeń, zapaleń stawów, hemoroidów, leczeniu ran i na cellulit. Zwiększa syntezę kolagenu i elastyny. Usprawnia naczynia krwionośne.

 

FLAWONOIDY (kwercetyna, luteolina, apigenina, kamferol): chronią witaminę C przed jej nadmiernym utlenianiem. Są silnymi antyoksydantami, neutralizują wolne rodniki. W profilaktyce antynowotworowej hamują infekcje, poprawiają stan naczyń krwionośnych.

 

NATURALNA WITAMINA C: musi być dostarczona z zewnątrz, gdyż organizm jej nie wytwarza. W formie naturalnej, ze świata roślin jest łatwo przyswajalna, nie może być przedawkowana (w przeciwieństwie do syntetycznej), nie powoduje skutków ubocznych (np. takich jak wzrost apetytu).  Nie zachodzi bez niej żadna reakcja utleniania. Chroni przed wirusami, uszczelnia naczynia krwionośne.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin