Szpinakowa kołderka.rtf

(1 KB) Pobierz

Szpinakowa kołderka

 

 

Składniki

    *ciasto jak do lasagnee, grubsze naleśniki bez cukru lub ciasto na tortille

    * szpinak mrożony ( 300 gram )

    * serek śmietankowy extra light philadelphia opakowanie

    * ząbek czosnku

    * sól morska

    * pieprz czarny świeżo mielony

 

    * sos :

    * 150 ml sosu pomidorowego np ten z Lidla w kartoniku

    * 1/2 białej cebuli

    * ząbek czosnku

    * oliwa z oliwek

    * tarta odtłuszczona mozarella

 

Zaczynam od rozmrożenia szpinaku w gotującej się osolonej wodzie , odcedzam i odstawiam na bok.Po wystudzeniu mieszam z wyciśniętym czosnkiem i serkiem.W międzyczasie w małym rondelku podgrzewam oliwę z oliwek i wrzucam na nią posiekany drobniutko czosnek i cebulę , mieszam dokładnie , zmniejszam gaz i dolewam sos pomidorowy , duszę całość około 5 minut.Gotowe naleśniki nadziewam farszem szpinakowym, układam na talerzu , zalewam sosem i posypuję tartą mozzarellą.Zapiekam we wcześniej nagrzanym piekarniku około 3-5 minut i smacznego Kochani :)))

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin